Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk meerdere betrokkenen bij ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam

112

28 feb 2023, 22:41

De politie heeft het vermoeden dat er meer personen betrokken zijn bij de ontvoering van de 15-jarige jongen in januari in Amsterdam. Dat maakten ze bekend bij het programma Opsporing Verzocht. Er zijn beelden van de personen die ze zoeken vrijgegeven. Tot nu toe zijn er drie mannen aangehouden.

Op camerabeelden van de omgeving van de Tweede Jan Steenstraat, waar de jongen van de straat werd gesleurd en in een witte bestelbus gezet, zijn voorafgaand aan de ontvoering twee mannen en een vrouw te zien. De politie denkt dat zij de omgeving in de gaten hebben gehouden en denkt de drie te kunnen koppelen aan de al opgepakte mannen.

Geschoten

Ook bestaat het vermoeden bij de politie dat de jongen geen willekeurig slachtoffer is geweest, maar dat er een geëscaleerd conflict aan de ontvoering vooraf is gegaan. Meer willen ze vooralsnog niet kwijt over de toedracht.

Bekijk hier het fragment uit Opsporing Verzocht:

Mogelijk meerdere betrokkenen bij ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam
1:12
Mogelijk meerdere betrokkenen bij ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam

De jongen werd op dinsdagochtend 10 januari ontvoerd. De politie lokaliseerde de bus op de A27, ter hoogte van Bilthoven, drie kwartier na de melding van de ontvoering. Bij de aanhouding die midden op de snelweg plaatsvond loste de politie waarschuwingsschoten. De jongen zat vastgebonden in de bus en werd bevrijd, hij was lichamelijk ongedeerd. Het gaat inmiddels naar omstandigheden goed met de jongen, aldus de politie.

In TV-TALK komen iedere dag de belangrijkste fragmenten van de televisieavond voorbij:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Opsporing Verzocht

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.