Terug

Volg Hart van Nederland

Explosief voor de deur van eerder beschoten Utrechtse beautysalon

112

19 mei 2023, 07:37

Bij de voordeur van een pand aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is vrijdagochtend een verdacht pakket aangetroffen. Het blijkt te gaan om een explosief, dat voor de deur lag van een beautysalon die eerder dit jaar al onder vuur werd genomen. Hulpdiensten werden rond 05.30 uur gewaarschuwd dat er een verdacht pakketje lag. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ging ter plaatse voor onderzoek. Een woordvoerder van de politie laat aan Hart van Nederland weten dat het pakket is meegenomen. Het explosief is op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Een persoon in een bovengelegen woning was geëvacueerd, maar kon iets na 9.00 uur weer naar huis.

'We hebben geen ruzie of vijanden'

Volgens een correspondent ter plaatse ligt het pakket voor de deur van beautysalon FullGlamDutch, maar dat is nog niet officieel bevestigd door de politie. Op 10 februari van dit jaar werd datzelfde pand meerdere keren beschoten. Eigenaresse Sakina Boulagrich liet destijds aan RTV Utrecht weten 'enorm geschrokken' te zijn. "We hebben geen ruzie of vijanden", aldus de eigenaresse.

Een week later, op 17 februari, werd bij een andere vestiging van de beautysalon in Laren een verdacht pakketje gevonden. Allebei de panden werden op last van de burgemeester enige tijd gesloten om 'criminele dreiging'. Begin mei werd een 17-jarige jongen uit Utrecht opgepakt voor beide incidenten. De politie sluit meer aanhoudingen voor deze zaken niet uit, zegt de woordvoerder vrijdag.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen die in de omgeving wonen of aanwezig waren tussen donderdagavond 18 mei 18:00 uur en vrijdagochtend 19 mei 06:00 uur. Wie iets heeft gezien, gehoord of camerabeelden heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

ANP

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.