Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder Mien geeft zoektocht naar maandenlang vermiste Johan niet op: 'Ik voel dat mijn zoon nog leeft'

112

31 jan 2023, 16:06

Moeder Mien Omlo neemt geen moment rust, tot ze haar vermiste zoon Johan weer in haar armen sluit. Dag in, dag uit is ze bezig met de zoektocht, die inmiddels al meer dan een half jaar duurt. "Ik wil gewoon weten waar mijn zoon is."

Vorig jaar op 17 juni vertrok de 41-jarige Johan in een psychose uit de instelling in Delft waar hij onder begeleiding woont. Hij had alleen een rugzak bij zich. Bijna automatisch somt moeder Mien voor de camera van Hart van Nederland het signalement op. "Hij had een wit Nike-jack aan, een witte Nike-pet met een bandana. Hij had een zwarte joggingbroek aan, en witte Nike-schoenen."

Hij is lopend vertrokken naar Schiedam, vertelt ze. "Daar is hij rond middernacht aangekomen bij een vriend. Die heeft hem nog iets te drinken gegeven, maar die zag ook dat het niet goed ging."

Zoekteam

Op dit moment heeft ze een zelf opgericht team van drie personen. Dinsdag zoekt ze samen met haar neef Michael Bouwens naar sporen van Johan in het Prinses Beatrixpark in Schiedam. "We hebben in het begin al heel Delft uitgekamd met de hondenbrigade, we hebben geflyerd, alles hebben we gedaan", somt Mien op. "Je bent aan het zoeken, maar je weet niet waar je moet zoeken. Nederland is klein, maar dan is Nederland heel groot."

Ze zijn er druk mee, vertelt Mien. "Ik ben vrijdag naar Rotterdam geweest, naar een aantal inloophuizen voor thuis- en daklozen. Zondag heb ik bij de achterkant van de Margriethal gelopen, om daar tussen de bosjes te zoeken. En vandaag ben ik weer bezig met Michael, om het onderzoek uit te breiden. In de hoop op iets. Ik blijf zoeken. Het gaat om mijn kind, die hulp nodig heeft. Als iemand hem gezien heeft rij ik de vangrails eruit om bij hem te kunnen zijn."

Onder de radar

Hoewel ze niet opgeeft, is Mien inmiddels de wanhoop nabij, vertelt ze. "Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Het duurt al zo lang. Ik probeer me staande te houden, voor mijn zoon. Dat is een stukje kracht dat nog in mij zit. Maar je ziet mij 's avonds niet rustig aan een keukentafeltje zitten. Dan ben ik helemaal in elkaar gestort."

In een verlaten stuk van het park komt het zoekteam ineens een verlaten tentje tegen. Ernaast liggen een paar kledingstukken en wat etensresten. "Je stuit op een gegeven moment op mensen onder de radar", vertelt neef Michael. "Dat hadden we ook niet verwacht hoor, dat we dit tegen zouden komen. Maar dit soort dingen moeten we uitzoeken. Het zou zomaar kunnen dat 'ie onder dat tentje slaapt." Helaas lijkt het erop dat iemand anders dan Johan van de slaapplek gebruik heeft gemaakt.

Gouden tip

Mien heeft ook 250 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het vinden van Johan. "Het is niet veel, maar voor mij wel. Hij is me alles waard, en ik wacht al acht maanden. Maar ik voel dat mijn zoon nog leeft. Alleen het is in erbarmelijke omstandigheden. Hij is ziek en heeft dringend medicatie nodig. Ik hoop dat iemand hem gezien en gesproken heeft. Help mij alsjeblieft mijn zoon terug te krijgen."

Beeld: Politie.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.