Terug

Volg Hart van Nederland

Misdraag je je tijdens een avondje stappen? 'Dan kom je op de zwarte lijst'

112

1 feb 2023, 07:19

De zwarte lijst voor overlastgevers in de horeca is terug van weggeweest. Wie een wapen gebruikt, iemand mishandelt of aanrandt, kan binnenkort weer een ontzegging krijgen voor alle horecazaken in een uitgaanszone. Dat meldt Trouw.

Met een officiële vergunning kunnen horecaondernemers gezamenlijk mensen weigeren aan de deur. 137 ondernemers in zeven horecagebieden, waaronder Haarlem, Zwolle en Amersfoort, hebben nu groen licht gekregen voor zo'n zwarte lijst.

Terug van weggeweest

De zwarte lijst bestond al eens. Iemand die in een kroeg over de schreef ging, kon maximaal vijf jaar nergens meer naar binnen in een uitgaansgebied. Deze zwarte lijst verdween weer in 2018 door de nieuwe privacywet. Daarnaast weigerden horecabazen mensen soms onterecht.

De waakhond van de privacy heeft nu een nieuw plan van Koninklijke Horeca Nederland goedgekeurd. Ondernemers kunnen op basis daarvan gezamenlijk een vergunning aanvragen. Als die wordt goedgekeurd, mogen ondernemers foto’s en persoonsgegevens van overlastgevers op een zwarte lijst zetten.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.