Terug

Volg Hart van Nederland

Mieke gewurgd door haar eigen man: 'Hij kneep mijn keel dicht, ik voelde mezelf wegzakken'

Mieke gewurgd door haar eigen man: 'Hij kneep mijn keel dicht, ik voelde mezelf wegzakken'

112

11 jan 2023, 09:54

Al jaren voelt Mieke* dat ze leeft met een tikkende tijdbom. En dan gaat het helemaal mis. Bij haar ex-man slaan de stoppen door en hij doet een poging om haar te vermoorden. Mieke en haar zoon Frank* vertellen nu openhartig over deze verschrikkelijke tijden.

Het verhaal is te horen in de tweede aflevering van de nieuwe podcast Vrouwenmoord, waarin Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma femicide in Nederland onderzoekt. Wie zijn de vrouwen die dit overkomt?

Dichtgeknepen keel

Mieke heeft 14 jaar een relatie met de man die haar en haar kinderen terroriseert. Uiteindelijk komt het tot een gewelddadige climax: "Hij gooit me achterover, gaat op me zitten en knijpt mijn keel dicht. Steeds harder. Ik voel mezelf wegzakken en dan wordt het zwart. Ik denk alleen nog maar: 'het is over en uit.'" Mieke houdt een doel voor ogen: ze moet de moordaanslag overleven... voor haar zoontjes en voor haarzelf.

Wat hebben Mieke en haar kinderen moeten doorstaan en hoe onzeker is hun toekomst? Luister nu naar de tweede aflevering van de podcast Vrouwenmoord:

Luister naar Vrouwenmoord via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen.

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

*Mieke en Frank zijn gefingeerde namen. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie.

Wil je na deze podcast praten over Huiselijk Geweld? Dan kan je terecht op de website van Veilig Thuis. Bellen kan 24 uur per dag, gratis: 0800 - 2000. De Kindertelefoon bel je op 0800 - 0432

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.