Terug

Volg Hart van Nederland

Middelbare school in Roermond in brand gestoken, gerichte actie tegen docent

112

11 feb 2023, 22:36

In een middelbare school in Roermond is zaterdagmiddag rond 17.45 uur brand gesticht. De brandstichter liet ook leuzen achter op de muren van de school. Daaruit is op te maken dat de brandstichting gericht was tegen een docent van de school, zegt de directeur tegen Hart van Nederland.

Een kantoor van het Broekhin-college aan de Bob Boumanstraat in Roermond werd door het vuur verwoest. De directeur noemde de brandstichting bedreigend voor de docent en de school. Het vuur woedde ook in de ruimte waar de leraar als docent-coördinator kantoor houdt.

De politie stelt een onderzoek in en bevestigde zaterdagavond de brandstichting. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bekijk de beelden hier:

Brand in middelbare school Roermond lijkt gerichte actie
0:32
Brand in middelbare school Roermond lijkt gerichte actie

Demandt zegt dat er onrust onder ouders en leerlingen is ontstaan. De lessen gaan maandag gewoon door, tenzij het om veiligheidsredenen niet gaat, zei hij. De brandweer is bezig met grote ventilatoren het gebouw rookvrij te blazen.

Op een filmpje, dat de dader online heeft gezet, is te zien hoe vlammen in het kantoor oplaaien en door de deur naar buiten slaan. Er staat een tekst op het filmpje met de naam van de leraar en er volgen scheldwoorden. Overigens heeft de dader zichzelf deels ook gefilmd.

Volgens de directeur is de dader via de achteringang binnengekomen en spoot hij leuzen op muren. Het uitgebrande kantoor was de werkplek voor twee mensen. Tegen een van hen was de brandstichting gericht, aldus de directeur. Hij snapt er niks van, legt hij uit.

"Het gaat om een bij de leerlingen heel geliefde docent, er zijn geen aanknopingspunten te vinden rond deze collega, die erg geschrokken is." Maar, voegde hij daaraan toe, "wij laten ons door dit soort malloten niet uit het veld slaan."

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.