Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouwen betast in Zandvoort: 'In kont of tieten geknepen om voor te dringen'

Vrouwen betast in Zandvoort: 'In kont of tieten geknepen om voor te dringen'

112

4 sep 2022, 23:05

Een waar feest voor the Orange Army in Zandvoort. Max Verstappen wist opnieuw te winnen op het F1-circuit met een uitzinnige menigte tot gevolg. Maar: niet álles was top. Een aantal vrouwen zegt namelijk lastig te zijn gevallen door voornamelijk dronken mannen, soms zelfs met betasting tot gevolg.

De verhalen zijn ook Svenja Tillemans van de F1-Vrouwen-fanclunb ter ore gekomen en ze is er niet over te spreken. "Ik heb van vijftien vrouwen berichten gekregen, dat ging van het ontvangen van een bierdouche tot bestastingen." Tillemans zegt dat dronken mannen vaak de boosdoeners waren.

'Niet zeuren'

"Veel vrouwen kregen te horen dat ze maar van de aandacht moesten genieten, of niet zo moesten zeuren. Nou, zo werkt het natuurlijk niet!" Aan de vrouwen die zoiets meemaken wil ze meegeven: "Spreek de mannen er direct op aan. Laat maar zien hoe vervelend ze zijn. En als het echt ernstig is: naar de politie."

Een woordvoerder van het circuit zegt dat elk geval er een teveel is. "We hebben een speciaal SOS-nummer gecommuniceerd op de borden. Als mensen overlast ervaren en dat nummer bellen, komen we in actie." Hij zegt de vijftien meldingen die Tillemans binnen heeft gekregen niet te herkennen, maar spreekt over ongeveer vijf. "Ook via de socials hebben we het in de gaten gehouden en hebben contact gezocht met mensen die zeiden te zijn lastiggevallen. Met sommigen is dat inmiddels gelukt."

Hij besluit: "Iedereen moet zich veilig voelen bij ons en een prettige ervaring hebben, wij tolereren slecht gedrag niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.