Terug

Volg Hart van Nederland

Meisjes uit handen van loverboy gered in Groningen

Meisjes uit handen van loverboy gered in Groningen

112

19 juni 2022, 19:29

De politie heeft vrijdagavond in Groningen twee meisjes uit de handen van een loverboy gered. Op Instagram schrijft een agent dat een man de meisjes wist om te praten en dat er "mogelijk sprake was van eerste stappen naar mensenhandel".

Een oplettende burger waarschuwde de politie dat er vermoedelijk loverboypraktijken speelden bij de meisjes. De agent schrijft dat het begon op het station in Groningen. Daar werd een "kwetsbaar meisje" aangesproken door een "charismatische man". Hij sprak in het Engels en vertelde haar dat hij kunstenaar en fotograaf was.

Hij wist haar met mooie praatjes en cadeautjes over te halen om mee naar een hotel te gaan. Omdat het meisje zich er niet helemaal lekker bij voelde, liet ze een vriendin bij haar komen. "Maar ook haar vriendin raakte min of meer verzeild in de mooie praatjes. Het diner en de drankjes werd betaald. Hun spulletjes op zijn kamer en in zijn auto gelegd..."

Naaktfoto's

De meisjes hadden volgens de agent door dat er iets niet klopte toen de man zijn fotowerk, waarop naaktfoto's te zien waren, aan hen toonde. "Beide dames raakten in het web van de man verstrikt tot een omstander in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was", aldus de agent. De politie kwam vervolgens ter plaatse en uit het verhaal van de meisjes bleek dat er "mogelijk sprake was naar eerste stappen naar mensenhandel."

De politie heeft vervolgens de man aangesproken en alle spullen van de meisjes opgehaald. De gegevens van de man zijn nu bekend bij de politie. "De dames zijn tijdig uit zijn handen gehaald", aldus de agent.

Waarschuwing

De agent heeft het bericht op Instagram geplaatst om te waarschuwen. "Wees alert! Ga niet zomaar met iemand in zee. Doe research naar de persoon of diens bedrijf. Neem geen geld of kadootjes aan. Zo ben je de ander wat 'verschuldigd'." De agent benadrukt dat het belangrijk is iemands visitekaartje of website te vragen, en om het kenteken of telefoonnummer te noteren.

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.