Terug

Volg Hart van Nederland

Megabrand bij pompoenteler Erichem slaat over naar omliggende woningen

Megabrand bij pompoenteler Erichem slaat over naar omliggende woningen

112

23 apr 2022, 14:52

In het Gelderse Erichem woedt zaterdag een grote brand in een aantal schuren van een agrarisch bedrijf. Door de harde wind is de brand overgeslagen op de rieten kappen van woningen op 300 meter afstand van de schuur.

Een woning is volledig uitgebrand, een tweede huis wordt uit voorzorg natgehouden en bij een derde woning is volgens de veiligheidsregio sprake van een buitenbrand. Een vierde woning wordt in de gaten gehouden.

Twee personen kregen rook binnen en zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Ook twee brandweerlieden zijn gecontroleerd, meldt de veiligheidsregio. Het gaat om loodsen van een fruitteeltbedrijf die in brand staan, met veel kratten met pompoenen en landbouwvoertuigen.

Volgens een omwonende gaat het om de grootste pompoenkweker van de lage landen. Tegen Hart van Nederland vertelt hij dat hij nog had geprobeerd om de administratie van het bedrijf te redden.

Tekst gaat door onder de tweet:

Veel hulpverleners

Volgens de veiligheidsregio zijn er erg veel manschappen op de been. Uit Utrecht is een team gekomen dat is gespecialiseerd in het bestrijden van brand in een rieten kap. De harde wind maakt het moeilijk het vuur onder controle te krijgen.

Het vuur is vermoedelijk overgeslagen van enkele fruitkisten die buiten op het terrein stonden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.