Terug

Volg Hart van Nederland

Mees ziet vanaf zijn balkon hoe politie schietend door de straat gaat: 'Best wel heftig'

Mees ziet vanaf zijn balkon hoe politie schietend door de straat gaat: 'Best wel heftig'

112

16 apr 2022, 15:11

Het is vrijdagavond schrikken voor bewoners van de Uithoornse wijk Thamerdal. De politie Den Haag heeft daar in een lopend onderzoek meerdere keren geschoten. Er zijn meerdere verdachten opgepakt, voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Student Mees Rijnvis ziet het gebeuren en filmt de schoten vanaf zijn balkon. "Daar schrik je wel van", vertelt hij.

Het rustige bankavondje van Mees en zijn familie verandert abrupt als ze buiten het geluid van een autocrash horen. "Vervolgens hoorden we heel veel geschreeuw en zeven schoten", vertelt hij. Het gezin gaat gelijk naar het balkon. "Ik dacht dat het een ruige aanhouding was, maar daarna hoorde ik een soort klappertjespistool. Dan denk je: wat is dit?"

Leuk aandenken

Na het klemrijden van de politie, ziet Mees twee jongens wegrennen. Twee anderen worden uit hun auto gehaald en opgepakt. De volgende ochtend bekijkt Mees de straten en het veld waar het incident plaatsvond. "Het zou een leuk aandenken zijn om een huls te vinden", aldus Mees.

Volgens buurtbewoners zou er eerder op de avond een inbraak zijn geweest. Uithoorn valt normaliter onder de politie-eenheid Amsterdam, maar het gaat hier om een lopend onderzoek van agenten uit Den Haag. Een politiewoordvoerder kan niet melden wat dat onderzoek precies inhoudt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.