Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere zwaargewonden na ernstig ongeluk bij Lochem, bestuurder aangehouden

112

21 sep 2022, 16:27

Bij een ernstig auto-ongeluk op de N346 tussen Lochem en Zutphen zijn woensdagochtend meerdere auto's met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeluk raakten de drie bestuurder van de voertuigen zwaargewond. De bestuurder die volgens de hulpdiensten het ongeluk heeft veroorzaakt is aangehouden.

"Een Volvo met Duits kenteken die richting Zutphen reed - is in de flauwe bocht op de verkeerde weghelft geraakt. De auto schampte daarbij een tegemoetkomende Opel", aldus de Officier van Dienst van de politie. Deze Opel raakte in de slip en belande haaks op het midden van de weg.

Auto's volledig in de prak

Het was niet alleen de bestuurder van de Opel die slachtoffer werd van het incident. Een derde auto, een zwarte Renault die ook uit de richting van Lochem kwam, raakte ook betrokken bij het ongeluk. Deze wagen knalde vol in de zijkant van de Opel die midden op de weg was beland. Hierdoor schoot de Opel opnieuw de weg op en eindigde in de bosschage. Bij de Volvo brak het linker voorwiel af en de auto eindigde tientallen meters verder op het asfalt.

Niet alleen de auto's, maar ook de bestuurders zijn er niet zonder letsel vanaf gekomen. De bestuurder van de Opel raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de Renault raakte zwaargewond en is met spoed per ambulance afgevoerd. Hier zat nog een medepassagier in die licht gewond is geraakt. Desondanks is ook zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Naar politiebureau voor verhoring

De bestuurder van de Duitse Volvo bleef ongedeerd. Hij is aangehouden door de politie en - zoals standaard bij ernstige ongevallen - meegenomen naar het bureau om daar verder verhoord te worden. De man reed in een auto met Duits kenteken, maar is Nederlands. Wat de oorzaak van het ongeval is en waarom hij op het verkeerde weghelft terecht kwam, is op dit moment niet bekend.

De weg werd volledig afgesloten voor de afhandeling en het onderzoek. Verkeer wordt lokaal omgeleid en naar verwachting gaat dit nog tot ver na het middaguur duren. De politie gaat nog uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.