Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere katten gewurgd met snelbinders in Gouda: 'Je maag draait ervan om'

Meerdere katten gewurgd met snelbinders in Gouda: 'Je maag draait ervan om'

112

1 nov 2022, 13:17

In de wijk Achterwillens in Gouda is een kattenkiller actief. Twee katten werden dit weekend gevonden die met een elastieken snelbinder om het leven zijn gebracht. De dierenambulance roept buurtbewoners onder meer op om aangifte te doen bij de politie, bewoners sporen elkaar aan om de buurtkatten veilig te houden.

Zaterdagavond vond Katinka Esmeralda samen met haar dochters en moeder Marry de lapjeskat aan in een donkere steeg, "die moedwillig met een elastieken snelbinder om het leven is gebracht", schrijft op Facebook. "We hebben geprobeerd de kat nog te redden en reanimeren maar dit mocht helaas niet meer baten. De eigenaar wordt op de hoogte gebracht. Dit bericht dient als alarmering naar andere katteneigenaren in de buurt om hun kat veilig te houden."

De dierenambulance in Gouda kreeg zaterdagochtend ook al een melding binnen van een dode kat, wit met grijze streepjes, in een poort. De kat werd net als de andere aangetroffen met een elastieken snelbinder om de nek.

Marry laat aan Hart van Nederland weten dat ze geschrokken zijn en dat de situatie een impact op hen heeft: "Het is een vreselijke ervaring. Het is niet normaal dat iemand dit doet. De kat is waarschijnlijk nog maar 5 of 6 maanden oud. Ik hoop dat dit niet nog een keer gebeurt." Marry en Katinka hebben de politie en de dierenpolitie ingelicht over de situatie.

Zwarte dag

"Wij zijn dierenliefhebbers. Je maag draait ervan om als je zoiets vreselijks ziet. Het was absoluut een zwarte dag voor ons", zegt Leon van Es van de dierenambulance in Gouda. Hij noemt de mishandelingen een misdrijf. De dierenambulance heeft de zaak uithanden gegeven aan de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Wel wil Van Es kattenbaasjes op het hart drukken om hun dieren te laten registreren. "Deze twee katten zijn niet gechipt. Ik wil als tip geven dat je je dieren juist wel moet laten chippen. Bovendien maak foto's als je een dier onder verdachte omstandigheden overleden of gewond aantreft. Meld dit ook bij de politie."

Het is volgens de Goudse dierenambulance de eerste keer dit jaar dat ze omgebrachte katten zien. De dierenambulance laat de twee katten minimaal twee weken in de vriezer zitten, zodat de eigenaren de kans hebben om het dier op te halen of te laten cremeren. Wie het baasje is van de eerste kat is nog onbekend. De eigenaar van het tweede dier is wel gevonden en ingelicht. De man komt dinsdagmiddag de kat ophalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.