Terug

Volg Hart van Nederland

Twee doden en meerdere gewonden bij zwaar busongeluk op snelweg richting Breda

Twee doden en meerdere gewonden bij zwaar busongeluk op snelweg richting Breda

112

10 apr 2022, 13:39

Op de Belgische snelweg E19 in de richting naar Breda is zondagochtend een zwaar ongeluk gebeurd met een tourbus. Daarbij zijn zeker twee doden en meerdere zwaargewonden gevallen. Vijf gewonden zijn nog in levensgevaar. De chauffeur had vermoedelijk drugs gebruikt.

Het busongeluk gebeurde rond 11.45 uur ter hoogte van het Belgische dorp Sint-Job-In-'t-Goor, zo'n dertig kilometer van de grens met Nederland. Door een nog onbekende oorzaak kantelde een tourbus van BlaBlaCar op de snelweg. Het duurde enige tijd voordat de beknelde passagiers uit de bus konden worden bevrijd.

'Passagier schreeuwde: word wakker!'

Aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vertelt geuitge Edit Csep over wat zij na het ongeval aantrof op de snelweg. Samen met andere omstanders hielp ze de slachtoffers uit de gekantelde bus. "Overal was bloed te doen en verschillende mensen waren aan het schreeuwen."

Een van de inzittenden zou tegen Edit hebben gezegd dat de chauffeur in slaap was gevallen. "Hij vertelde mij dat de bus van Lille kwam en onderweg was naar Amsterdam. De bestuurder was al lang aan het rijden en viel in slaap. Een passagier riep nog 'Word wakker!', maar toen gebeurde het ongeluk", vertelt ze.

(Tekst gaat verder onder tweets)

Chauffeur mogelijk onder invloed

Inmiddels is duidelijk geworden dat de chauffeur, een 35-jarige Fransman, vermoedelijk onder invloed van drugs was toen hij de touringcar bestuurde. Hij legde na het fatale busongeluk een positieve speekseltest af en is opgepakt voor verhoor, meldt de Belgische justitie.

In totaal zaten er dertig personen in de bus, meldt het Franse vervoersbedrijf BlaBlaCar, de eigenaar van de bus. Volgens de Belgische autoriteiten waren er vooral Franse passagiers en een paar Spanjaarden aan boord. Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders onder de slachtoffers, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Snelweg versperd door touringbus

Door het zware ongeluk is de E19 richting Nederland volledig afgesloten, wat meteen voor een aanzienlijke file zorgde. Later werden er ook twee rijstroken in de richting van Antwerpen afgesloten vanwege de bergingswerkzaamheden. De ANWB raadt automobilisten aan om te rijden via Bergen op Zoom. De E19 naar Breda is nog tot zeker 18.00 uur afgesloten. 

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.