Terug

Volg Hart van Nederland

Mannen overvallen opticien Aart, maar zijn niet uit op zijn brillen

Mannen overvallen opticien Aart, maar zijn niet uit op zijn brillen

112

15 juni 2022, 18:14

Winkelier Aart Bouman van de gelijknamige brillenwinkel in Amersfoort is woensdag nietsvermoedend aan het werk als plotseling vier zwartgeklede mannen zijn zaak binnenstappen. Ze zijn echter niet op zoek naar brillen, maar hebben een ander doelwit.

Bouman heeft net een paar klanten uitgelaten als hij achter zich vier mensen binnen hoort komen. Vreemde klanten, denkt hij nog. Nog geen seconde later krijgt de winkelier een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. "Het ging om mijn horloge. Ik had een Rolex", vertelt hij na de roofoverval aan Hart van Nederland.

Op zijn hoofd geslagen

De overvallers hadden enkel oog voor zijn dure klokje, aldus de ondernemer. "Ze hadden het ook niet over geld of dure zonnebrillen, daar keken ze helemaal niet naar." Bouman kreeg zijn Rolex 25 jaar geleden van zijn vrouw. "Die heeft er heel hard voor gespaard. Hij is inmiddels heel veel geld waard, helaas."

In een poging om zijn horloge te stelen, beginnen de overvallers aan de eigenaar te trekken en wordt hij met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. "Daarna wilden ze mijn vrouw ook hebben, want die heeft hetzelfde horloge om. Ook 25 jaar geleden gekocht, toen die dingen nog heel goedkoop waren. Dat hebben ze gewoon geweten. Ze kwamen ook nergens voor."

'Gered door herdershond'

Boumans vrouw is tijdens de roof in een ruimte boven de winkel, dus snellen de binnendringers zich naar de trap. Daar stuitten ze op onverwachtse tegenstand. "We zijn gered door onze herdershond", vertelt Bouman. "Die kwam gelijk naar beneden, dus toen kwam het hele zwikje meteen weer naar beneden gerend en waren ze weg."

De boze ondernemer gaat achter de overvallers aan. Hij wijst naar een scooter die voor zijn zaak staat. "Toen stonden ze hier, want een van hun scooters wilde niet starten en toen ben ik erbovenop gesprongen." Toch kan hij niet voorkomen dat de vier wegkomen: drie vluchtten op een andere scooter weg, eentje neemt de benen.

Waarschuwingsschoten

De politie zet direct de achtervolging in, waarbij meerdere waarschuwingsschoten worden gelost. Het viertal weet echter ook uit de handen van de politie te blijven en is nog altijd voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer weten over de overval. Zij kunnen telefonisch contact opnemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.