Terug

Volg Hart van Nederland

Man (27) opgepakt die hoogbejaarden oplichtte via overlijdensadvertenties

Man (27) opgepakt die hoogbejaarden oplichtte via overlijdensadvertenties

112

19 apr 2022, 14:07

De politie heeft een 27-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij een aantal hoogbejaarde personen zou hebben opgelicht. Hij zou via overlijdensadvertenties in kranten weduwen en weduwnaars hebben benaderd en zich voor hebben gedaan als medewerker van een bank.

De Bosschenaar wist zijn slachtoffers te overtuigen dat er iets mis was met hun bankrekening en dat zij hun pinpas moesten blokkeren. Hij bood vervolgens aan om de bankpas en pincode op te komen halen. Met de pas pinde hij daarna bedragen tussen de 2.000 en 2.500 euro.

Meer verdachten

Enkele slachtoffers deden aangifte, waardoor de politie de verdachte op het spoor kwam. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij zaken in Valkenburg en Brunssum en in verschillende andere plaatsen in het land, aldus de politie.

Van de oplichter zijn beelden bij de pinautomaten en winkels waar hij met de gestolen pinpassen dure spullen kocht. Hij werkte niet alleen en de politie verwacht binnenkort nog meer verdachten aan te houden.

ANP

Foto via Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.