Terug

Volg Hart van Nederland

Man stopt kind in koffer en verkracht vrouw: negen jaar cel

Man stopt kind in koffer en verkracht vrouw: negen jaar cel

112

13 juli 2022, 14:42

De 42-jarige Sjaak S. mishandelde een wildvreemde vrouw en sloot haar kind (2) op in een koffer. Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag, vrijheidsberoving, zware mishandeling en verkrachting en veroordeelde hem tot negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

De 37-jarige vrouw kende haar belager niet. Hij drong in de nacht van 2 op 3 september 2021 haar woning in Groningen binnen. Ze had net haar zoontje op bed gelegd en ontdekte rond 22.00 uur de man in haar keuken. De man verkrachtte haar die nacht en uiteindelijk raakte ze bewusteloos.

Pas de volgende ochtend kon de vrouw alarm slaan bij een buurman. Ze was zwaargewond en geboeid. Ze herhaalde telkens dat haar zoontje nog in de woning lag. De agenten vonden het kind in eerste instantie niet, maar hoorden zacht gehuil vanuit de berging komen. Daar vonden ze een afgesloten koffer, met daarin een peuter met ernstig hoofdletsel. Het kind ademde nog nauwelijks.

Psychose en schizofrenie

Agenten troffen S. in de buurt aan, met de sleutels van de woning van de vrouw op zak. De man erkende dat hij in de woning van de vrouw was geweest. Hij kon zich niet herinneren wat zich daar had afgespeeld. Volgens deskundigen verkeerde S. in een psychose en kan de daad hem door schizofrenie in verminderde mate worden toegerekend. Deze conclusie neemt de rechter over.

De rechter vindt het extra pijnlijk dat S. zijn slachtoffers niet kan vertellen waarom hij dit heeft gedaan en waarom hij hen uitkoos. Deze gewelddadige nacht heeft hun levens drastisch veranderd, aldus de rechtbank. S. moet hen een schadebedrag van bijna 89.000 euro betalen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.