Terug

Volg Hart van Nederland

Man (24) sloopt met kei meerdere bushokjes op station Winsum: 'What the fuck?!'

Man (24) sloopt met kei meerdere bushokjes op station Winsum: 'What the fuck?!'

112

10 okt 2022, 16:22

Een 24-jarige man heeft zaterdagavond op het station in het Groningse Winsum voor een ravage gezorgd. Zo sneuvelden er meerdere ruiten van verschillende bushokjes. De verdachte heeft in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats en is kort na de vernielingen door de politie aangehouden.

Beelden van het hele gebeuren worden sinds afgelopen weekend op verschillende sociale media kanalen gedeeld. Op één van de filmpjes is te zien hoe de man met een kei verschillende ruiten van onder andere hokjes op het treinperron, bushokjes en een liftdeur inslaat. Daarnaast geeft hij nog een schop tegen een fiets en een ov-fietskluis.

Straf nog onbekend

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan Hart van Nederland dat de verdachte sinds afgelopen zaterdagavond vastzit voor verschillende vernielingen op en rondom het station van Winsum. De verdachte wordt momenteel nog verhoord.

"Hoelang de 24-jarige man vast zal blijven zitten is voor ons nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zal er binnenkort met de officier van justitie overlegd worden welke straf toepasselijk is," aldus de politie.

Aangifte en getuigenverklaring

Naast de filmpjes, die inmiddels in bezit zijn van de politie, heeft de landelijke station beheerder ProRail afgelopen zondag aangifte van vernieling gedaan. De politie heeft daarbij ook nog één getuigenverklaring ontvangen van de filmer die de verschillende vernielingen op camera vastlegde.

Op de filmpjes is de verdachte te horen. In het Engels zegt hij dat hij hier niet wil slapen. Hoe de man op het station in Winsum terecht is gekomen is niet duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.