Terug

Volg Hart van Nederland

Man ramt tot drie keer toe politiewagens met bestelbus en slaat op de vlucht

112

7 apr 2022, 15:02

Een man heeft afgelopen nacht tot drie keer toe met een bestelbusje op politiewagens ingereden in Oegstgeest. De politie wilde de man aanhouden op de Abtspoelweg, nadat zijn nummerbord werd herkend van een geweldincident nog geen uur eerder in Leiden. Daarop gaf de man, die onder invloed was, gas en reed in op de politie-auto.

Vervolgens ging de man ervandoor en zette de politie de achtervolging in, waarna hij opnieuw op hen inreed. De agenten probeerden de man te stoppen met pepperspray en door te schieten met een stroomstootwapen.

Schoten gelost

Desondanks reed de man door naar de Haarlemmertrekvaart, waar hij nog een politiewagen ramde. Vervolgens hebben agenten meerdere schoten gelost in een poging de man te laten stoppen met rijden. Het busje werd uiteindelijk gevonden op de Leidsevaart, de man zelf werd die nacht niet gevonden.

De 40-jarige man uit Voorschoten meldde zich donderdag zelf bij het politiebureau, waar hij is aangehouden. De agenten in de auto's raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.