Terug

Volg Hart van Nederland

Man gebruikt zes dagen designerdrugs en wordt platgespoten met 'olifantenmiddel'

Man gebruikt zes dagen designerdrugs en wordt platgespoten met 'olifantenmiddel'

112

15 apr 2022, 20:25

Agenten hadden vrijdagochtend hun handen vol aan drugsgebruikers in Arnhem. Mannen waren daar al zes dagen lang drugs aan het gebruiken, toen het helemaal mis ging.

De mannen in kwestie zaten al bijna een week lang aan de designerdrug 3MMC. Bij een van hen ging het zo mis, dat hij platgespoten moest worden om hem weer rustig te krijgen. "Hij kreeg kalmerende middelen die normaal gesproken een olifant platleggen", schrijft de wijkagent op Instagram.

Artikel gaat verder onder het Instagrambericht.

Door het lint

"Omdat deze drug ook paniek- en angstaanvallen kan veroorzaken waarbij de gebruiker compleet door het lint kan gaan, waren wij ook met vier collega's ter plaatse voor de veiligheid van ambulancemedewerkers", schrijft de agent. "Gelukkig bleef het rustig, maar de inzet van de hulpdiensten voor één drugsgebruiker was weer hoog."

3MMC - in de volksmond ook wel 'poes' of '3M' genoemd - is een NPS (Nieuwe Psychoactieve Stof), oftewel designerdrug en inmiddels verboden. Gebruikers voelen zich euforisch, alert en energiek, maar krijgen ook snel last van lichamelijke bijwerkingen, zoals een hoge hartslag en bloeddruk, hoofdpijn en misselijkheid. Ook hebben ze de neiging steeds meer te gebruiken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.