Terug

Volg Hart van Nederland

Man die aansteker gooide tegen hoofd van Klaassen verder verhoord

Man die aansteker gooide tegen hoofd van Klaassen verder verhoord

112

6 apr 2023, 11:06

De 32-jarige man die woensdagavond is aangehouden voor het gooien van een voorwerp dat Ajacied Davy Klaassen verwondde, zit nog vast. Zijn verhoor gaat donderdag verder, zegt een woordvoerder van de politie.

Vanaf de tribune in de De Kuip in Rotterdam werd tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax vermoedelijk een aansteker gegooid, die op het hoofd van Klaassen terechtkwam. De man uit Roelofarendsveen is hiervoor aangehouden.

Mogelijk meer mensen betrokken

Volgens de politiewoordvoerder is op beelden te zien dat er meer voorwerpen vanaf te tribune zijn gegooid, waar mogelijk meer mensen bij betrokken zijn. "We doen hier onderzoek naar."

Tijdens het bekerduel werd nog een tweede persoon aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. De politie kon donderdagochtend nog niet zeggen of deze verdachte nog vast zit.

Wedstrijd stilgelegd

Na het incident legde scheidsrechter Allard Lindhout de wedstrijd na 62 minuten een half uur stil. Kort na de hervatting van het duel ging Klaassen op de grond zitten en liet hij zich vervangen. Ajax won de wedstrijd met 1-2 en bereikte daarmee de finale van het toernooi om de KNVB-beker. PSV is op 30 april de tegenstander.

Geweld door supporters is niet nieuw. Na een wedstrijd tussen FC Groningen en Heerenveen was er massaal politie op de been. Bekijk de beelden hier:

Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen
0:49
Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.