Terug

Volg Hart van Nederland

Recordvangst drugs: man (28) aangehouden voor transport 23.000 kilo cocaïne

Recordvangst drugs: man (28) aangehouden voor transport 23.000 kilo cocaïne

112

24 feb 2021, 12:40

23.000 kilo cocaïne met als bestemming Nederland is in de havens van Hamburg en Antwerpen onderschept. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De cocaïne heeft een totale handelswaarden van maar liefst zeshonderd miljoen euro en is een recordvangst voor de douane.

De kilo's cocaïne kwamen met verschillende transporten binnen op zowel de haven van Antwerpen, als de haven Hamburg. Allemaal waren ze gericht aan een 28-jarige man uit Vlaardingen. Hij is woensdagochtend door de politie aanhouden. De Landelijke Recherche heeft zijn huis en twee bedrijfsadressen in Rotterdam en Bleskensgraaf doorzocht.

Informatie uit de risicoanalyses van de Nederlandse Douane zorgde ervoor dat de collega's in de haven van Hamburg de bewuste containers controleerden. Hier bleken in drie containers ruim 16.000 kilo cocaïne te zitten. De drugs waren verstopt in blikken met plamuur.

Nederlandse verdachte

Omdat de geadresseerde een Nederlanders is, werd er contact opgenomen met de Nederlandse politie. Vervolgens werd er samen met het OM een strafrechtelijk onderzoek naar de 28-jarige verdachte gestart.

Het OM laat weten dat uit dat onderzoek bleek dat de verdachte in verband gebracht kon worden met elf containers die vanuit Panama onderweg waren naar de haven van Antwerpen. Zodoende controleerde de Belgische douane deze containers. In een van hen, een container met blokken hout, werd ongeveer 7.200 kilo cocaïne gevonden. Het is volgens het OM de eerste keer dat er zoveel cocaïne in één keer is onderschept.

Foto: OM

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.