Terug

Volg Hart van Nederland

Man aangehouden voor stelen van zeker 100 putdeksels

Man aangehouden voor stelen van zeker 100 putdeksels

112

1 feb 2023, 10:31

De politie heeft dinsdag een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor de diefstal van putdeksels. Dat schrijft wijkagent Siard Heidanus op Twitter. De man wordt ervan verdacht dat hij in december vorig jaar zeker honderd putdeksels heeft gestolen in Haren en Groningen.

Door de diefstal ontstonden er nogal wat gaten in de weg. De gemeenten maakten de gaten dicht met een houten plank om ongelukken te voorkomen.

De man zit nu vast. Het is nog de vraag waarom hij dit heeft gedaan, aangezien een putdeksel zo'n 10 kilo weegt en niet veel waard is.

Eerder putdeksels gestolen

Het is niet de eerste keer dat meerdere putdeksels zijn ontvreemd. In de gemeente Stichtse Vecht werden afgelopen zomer tientallen putdeksels gestolen. Ook in het Twentse Goor werd vorig jaar het oud ijzer ontvreemd. In 2012 waren in Arnhem putdeksels gestolen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.