Terug

Volg Hart van Nederland

Man (39) opgepakt in verband met brute overval Mark Gillis

112

7 apr 2022, 09:37

Een 39-jarige man uit Den Bosch is donderdagochtend aangehouden in verband met de brute woningoverval op Mark Gillis, de zoon van realityster Peter Gillis. De politie kwam de verdachte op het spoor na een DNA-match. De man zit nu vast.

Mark Gillis werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar bruut overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in het Brabantse Ommel. Gillis werd hardhandig in elkaar geslagen bij de overval.

Op camerabeelden van de overval die de politie eerder naar buiten bracht, is te zien hoe drie mannen Gillis proberen te overmeesteren en hem slaan en schoppen over zijn hele lichaam. Ook krijgt hij pepperspray in zijn ogen gespoten en wordt hij getaserd in zijn nek.

Op zoek naar een kluis

De daders halen in het chalet alles overhoop in een zoektocht naar een kluis. Die vinden ze niet. Wel nemen ze onder meer een telefoon, zonnebril en horloges mee. Het drietal verlaat het chalet na ongeveer een half uur. Ze laten Gillis ernstig gehavend achter. Later wordt hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij DNA dat werd gevonden in of bij het chalet van Gillis. Het DNA leverde een match op in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut, waarna de man in zijn woning kon worden aangehouden.

Onderzoek gaat door

De politie laat weten dat het onderzoek naar de overval onverminderd door gaat. "We zijn nog steeds op zoek naar twee, maar mogelijk zelfs drie andere daders. We hebben nu één verdachte opgepakt, maar wie zijn de andere twee? Alhoewel we er dus op basis van de bevindingen ook nog steeds rekening mee houden dat er mogelijk een vierde verdachte op de uitkijk heeft gestaan."

Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.