Terug

Volg Hart van Nederland

Man (30) overlijdt door steekvlam bij aansteken sigaret

Man (30) overlijdt door steekvlam bij aansteken sigaret

112

14 sep 2022, 14:10

Een 30-jarige bewoner van woonzorgcentrum Crabbenhoven in Dordrecht wilde dinsdagavond even een rustig een sigaretje roken, als bij het aansteken een grote steekvlam ontstaat. De rolstoel waar de man in zit vat vlam. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

"Het is heel heftig, zowel voor de bewoners als voor het personeel", vertelt woordvoerder Lies de Bode van het woonzorgcentrum aan het AD. "Iedereen is aangedaan en enorm geschrokken." Volgens De Bode is de gasaansteker de enige mogelijk oorzaak van het fatale incident. Het slachtoffer droeg niks anders bij zich dat makkelijk zou kunnen ontbranden.

Felle flits

De bewoner was in zijn rolstoel naar het terras van het woonzorgcentrum gereden om even een sigaretje op te steken, als medewerkers plotseling een felle flits zien. Ze haasten zich naar buiten en proberen met dekens en jassen het vuur het doven. Het slachtoffer is daarna onder de douche gezet, legt de woordvoerder uit.

Ondertussen komen ook de hulpdiensten ter plaatse, die de man met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam brengen. Daar overlijdt hij later op de avond aan zijn verwondingen. "Vandaag is een moeilijke dag", schrijft zorginstelling PZC, waar Crabbenhoven onder valt, op haar website. "We zoeken elkaar op, praten met elkaar en geven elkaar steun als dat nodig is. We leven ontzettend mee met iedereen en vooral ook met de familie. Onze gedachten zijn bij hen en bij alle betrokkenen die door dit afschuwelijke incident zijn getroffen."

Beeld: Pixabay (ter illustratie)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.