Terug

Volg Hart van Nederland

Man (26) rijdt meerdere keren in op agenten na achtervolging

112

29 mrt 2023, 11:41

Een 26-jarige man is dinsdagavond in Reeuwijk meerdere keren ingereden op politieagenten na een achtervolging. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

De achtervolging ontstond nadat de agenten op de A20 een stopteken gaven aan de man. Zijn kenteken stond geregistreerd en daarom wilden ze hem controleren. Het stopteken werd genegeerd en de man ging ervandoor. Vervolgens reed hij in op een politieauto en op een agent die zich tijdens de achtervolging lopend buiten het dienstvoertuig bevond. De agent moest wegspringen om te voorkomen dat hij werd aangereden.

Meerdere overtredingen

Politieauto's en een politiehelikopter werden opgeroepen om de achtervolging voort te zetten. Uiteindelijk kon de man in Reeuwijk worden aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag, rijden met ingevorderd rijbewijs en rijden onder invloed. Zijn auto is in beslag genomen. De agent die moest wijken raakte bij het incident lichtgewond en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Beeld: District 8

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.