Terug

Volg Hart van Nederland

Man (24) uit Ridderkerk komt om het leven nadat vuurwerk in gezicht ontploft

112

18 dec 2022, 13:06

Een 24-jarige man is zaterdagavond ernstig gewond geraakt op de Boerhaavestraat in Ridderkerk nadat vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Hij is op straat gereanimeerd, maar een paar uur later in het ziekenhuis alsnog overleden. Dat meldt de politie zondag.

Een 29-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden voor betrokkenheid. Volgens de politie was hij in het bezit van meer zwaar vuurwerk. De politie heeft daarnaast ook een 62-jarige man uit Ridderkerk aangehouden omdat hij de hulpverlening belemmerde. Beide mannen zijn familie van het slachtoffer, bevestigt de politie.

Het incident met het vuurwerk gebeurde zaterdagavond rond 23.45 uur op de Boerhaavestraat. Het slachtoffer moest op straat gereanimeerd worden. Daarna werd hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enkele uren later alsnog aan zijn verwondingen overleed.

Emotioneel en agressief

Toen de hulpdiensten bij het slachtoffer aankwamen, stond de 29-jarige man nog bij het slachtoffer. De agenten hebben hem aangehouden omdat ze hem verdenken van het afsteken van het vuurwerk.

De 62-jarige man die is aangehouden, was volgens de politie "dusdanig emotioneel en agressief dat hij de hulpverlening belemmerde". Het zou gaan om de vader van het slachtoffer, maar dat kan de politie niet bevestigen. Beide verdachten zijn weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten.

De recherche onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Ze hebben al met getuigen gesproken, maar zijn nog op zoek naar video's van het afsteken van het vuurwerk. Ze roepen mensen daarom op om beelden te sturen, mocht iemand die hebben.

Beeld: Nieuws op Beeld

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.