Terug

Volg Hart van Nederland

Lugubere vondst in Maastricht: vuilniszakken met in stukken gesneden schapen gedumpt

Lugubere vondst in Maastricht: vuilniszakken met in stukken gesneden schapen gedumpt

112

5 sep 2022, 16:41

Medewerkers van de dierenambulance Limburg-Zuid stonden maandagochtend in Maastricht voor een macabere verrassing. In een aantal vuilniszakken waren twee in stukken gesneden schapen aangetroffen.

Twee personen brachten vanmorgen hun afval weg naar de ondergrondse containers aan de Dautzenberg in Maastricht. Daar aangekomen zagen zij vuilniszakken staan waar hoorns uitstaken. Ze twijfelden geen moment en alarmeerden direct de hulpdiensten.

De handhaving en dierenambulance waren snel ter plaatse en constateerden dat er twee in stukken gesneden schapen in de vuilniszakken zaten. Heel veel vliegen hadden zich ook op de kadavers verzameld.

Koppen intact

Een woordvoerder van de dierenambulance Limburg-Zuid gaat ervan uit dat het om een slachting gaat. "Degene die dit gedaan heeft, wist waar hij of zij mee bezig was. Het was netjes schoongemaakt en ontleed van diverse dingen. Het vel was apart verpakt, de huid ook, net als de ingewanden. De koppen waren volledig intact. Het is eigenlijk slachtafval dat gevonden is, maar waarom dumpt men dit bij een milieuperron?"

De medewerkers hebben de vuilniszakken meegenomen. Er wordt geen onderzoek ingesteld.

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.