Terug

Volg Hart van Nederland

Luchtruim boven extra beveiligde gevangenis Vught blijft dicht

112

22 dec 2022, 18:03

Het luchtruim boven de extra beveiligde gevangenis (EBI) in Vught blijft nog zeker een jaar gesloten in verband met een verhoogd risico op vluchtpogingen van gedetineerden via de lucht. Dat is de gevangenis waar de zwaarste criminelen, zoals Ridouan Taghi, zitten.

Ook blijft de omgeving van de gevangenis nog een jaar aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat heeft burgemeester van Vught, Roderick Jan van de Mortel, in een brief aan de gemeenteraad geschreven.

Gegronde vrees

De burgemeester, het Openbaar Ministerie, de politie en de gevangenis zelf zijn het erover eens dat het gebied rondom niet veilig is. "Er bestaat nog steeds gegronde vrees bestaat dat de openbare orde en veiligheid op de Lunettenlaan, Boslaan dan wel in/rondom de PI Vught, al dan niet door de aanwezigheid van wapens, kan worden verstoord", schrijft de burgemeester.

"Er zijn komend jaar wederom veel vervoersbewegingen gepland, rondom diverse processen. Ook vinden er diverse ruimtelijke ontwikkelingen plaats in het gebied, waardoor nieuwe vraagstukken (kunnen) ontstaan op het gebied van openbare orde en veiligheid. De verwachting van de lokale driehoek en de PI Vught is dat het komende jaar de dreiging niet zal afnemen."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.