Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam Jelle Leemans (27) nooit gevonden, toch 17 jaar cel voor roofmoord

Lichaam Jelle Leemans (27) nooit gevonden, toch 17 jaar cel voor roofmoord

112

9 mei 2023, 12:14

Voor de moord op de Belg Jelle Leemans (27) heeft de 51-jarige Eduard F. uit Etten-Leur dinsdag zeventien jaar cel gekregen. Het lichaam van Leemans is nooit meer gevonden. De rechtbank in Breda gaat er echter toch van uit dat Leemans is vermoord bij een poging hem te bestelen, oftewel een roofmoord.

De Belg verdween op 21 november 2013. Ondanks diverse oproepen via het televisieprogramma Opsporing Verzocht en verschillende grote zoekacties door de politie werd Leemans of zijn lichaam nooit gevonden. Eduard F. zei dat hij die dag in Rucphen nog een drugsdeal met hem sloot. Hij ontkende altijd dat hij Leemans ombracht.

In de ogen van de rechtbank wilde Leemans 10 kilo wiet kopen van Eduard F. De verdachte wilde Leemans echter bestelen van zijn geld. Dat liep helemaal uit de hand en daarbij heeft F. de Belg gedood. Leemans zou met 30.000 tot 40.000 euro op zak naar de Rucphense Bossen zijn gekomen.

Levenslust

De rechtbank heeft in het vonnis uitgebreid uiteengezet dat er totaal geen aanwijzingen zijn dat Leemans nog in leven is of zelf vrijwillig verdween. De rechtbank had het over de ‘levenslust’ die Leemans had. "De band met zijn ouders en zussen was goed. Hij was sociaal, had veel kennissen en goede vrienden. Hij woonde samen met zijn vriendin. Hij was zijn woning aan het verbouwen, gezond, had geen depressie of een andere geestesziekte. Ook waren er geen aanwijzingen voor financiële problemen." Tegen F. was vijftien jaar cel geëist. De rechtbank vond dat geen recht doen aan het feit dat F. Leemans niet alleen doodde, maar ook "zijn lichaam verborg en nog steeds verborgen houdt". De advocaat van F. zei dat hij meteen in hoger beroep gaat tegen de veroordeling.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.