Terug

Volg Hart van Nederland

Lawine in Zwitserse Alpen kost 3 Nederlanders het leven

Lawine in Zwitserse Alpen kost 3 Nederlanders het leven

112

22 mei 2023, 18:15

In de Zwitserse Alpen zijn drie Nederlanders om het leven gekomen door hoogstwaarschijnlijk een lawine. Dat meldt de lokale politie. De drie, twee mannen van 32 en 40 en een vrouw van 30, werden al een aantal dagen vermist. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging kent de alpinisten. De vereniging noemt ze "zeer ervaren allround klimmers". De drie Nederlanders waren instructeurs van de NKBV.

'Wij gaan ze missen'

Donderdagavond werd er voor het laatst iets van de drie alpinisten vernomen. Ze gaven aan dat ze vrijdag de berg Grosshorn zouden gaan beklimmen. De NKBV denkt dat de Nederlanders de berg via de noordwand hebben beklommen en ze tijdens de afdaling zijn verongelukt door een lawine. Zaterdagmiddag werd er alarm geslagen. De drie werden zondagochtend gevonden aan de voet van de gletsjer Jegi.

Inmiddels hebben de reddingsdiensten volgens de NKBV de lichamen geborgen en zullen zij, na identificatie, gerepatrieerd worden naar Nederland. “Dit is een groot verlies voor onze vereniging", reageert NKBV-voorzitter Peter Valkenburg. "Niet alleen waren zij goede en ervaren alpinisten, maar vooral betrokken vrijwilligers en fijne mensen. Wij gaan ze missen.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon nog geen commentaar geven.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.