Terug

Volg Hart van Nederland

'Huurder gecrashte Lamborghini verzint verhaal over diefstal bij tankstation'

112

15 apr 2021, 17:04

De huurder van de Lamborghini die woensdag crashte op de N3 bij Dordrecht, ontkent dat hij achter het stuur heeft gezeten ten tijde van het eenzijdige ongeval. De wagen zou volgens hem zijn gestolen bij een tankstation, vertelt eigenaar Danny Vijverberg van Buena Vida Supercar Verhuur aan Hart van Nederland. "Hoe dan ook, hij moet gaan betalen."

De huurder, een man uit Zwijndrecht, heeft zich woensdag zelf gemeld op het politiebureau. Maar Vijverberg gelooft niks van de verklaring van de klant. "Hij zegt dat hij aan het tanken was, en dat iemand er toen mee is weggereden. In theorie zou dat kunnen, maar dan bel je mij toch gelijk op, of de politie. Ook wil hij niet zeggen om welk tankstation het gaat, waardoor we het niet kunnen checken op de camerabeelden. Het is een vaag en onsamenhangend verhaal, het klopt van geen kant."

De verhuurder kan via een systeem precies zien wat er met zijn Lamborghini Huracán Spyder is uitgespookt. "We kunnen hem daarmee zelfs op afstand uitzetten. We kregen een melding dat hij stilstond op de snelweg, dus dan ga je wel even kijken. Er is met 200 kilometer per uur gereden. Daarvan zeg ik: als het een lege weg is, en het is verantwoord, moet de klant dat zelf weten. De boete is voor jou, denk ik dan."

Alleen zelf rijden

"Waarschijnlijk heeft hij iemand anders laten rijden", zegt Vijverberg. "Dat blijkt ook uit foto's en filmpjes die we hebben toegestuurd gekregen. We doen ook altijd een controle, geven een les hoe je zo'n auto moet besturen. En we kijken mensen altijd even goed in de ogen aan. Als we het niet vertrouwen, krijg je de auto niet mee. Daarom mag de huurder alleen zelf achter het stuur zitten. Zo niet, dan zijn alle risico's voor de klant, dat staat duidelijk in de voorwaarden. Hij gaat dus sowieso betalen."

"Ik ben vooral blij dat er geen gewonden zijn gevallen", aldus de eigenaar. Toch heeft zijn vertrouwen in de mensheid een tikje gekregen. "Je moet een bepaalde mindset hebben als je dit soort auto's verhuurt. Het gaat om vertrouwen in je klanten. Ik denk dat ik bij de volgende keer toch even bang zal zijn. Maar ik doe dit al tien jaar, en dit is de eerste keer dat het mis gaat."

Nog geen aanhoudingen

Een woordvoerder van politie bevestigt dat de huurder zich heeft gemeld op het bureau, maar kan niet inhoudelijk ingaan op zijn verklaring. De man uit Zwijndrecht heeft nog geen aangifte gedaan van de autodiefstal. Ook zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De politie gaat de verklaring van de huurder onderzoeken.

Foto: politie Rotterdam eo Video: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.