Terug

Volg Hart van Nederland

Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen FVD'er Van Houwelingen om nazitweet

Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen FVD'er Van Houwelingen om nazitweet

112

30 sep 2022, 15:18

Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) doen aangifte tegen Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen om een tweet die hij heeft gestuurd.

Van Houwelingen twitterde vorige week een bewerkte foto van de bewindslieden die de nazivlag hijsen. Daarom doen ze aangifte van "belediging en/of smaad en/of laster", vertelt Van Gennip na afloop van de ministerraad op vrijdag.

De ministers noemden het eerder al "stuitend" en "een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici". De bewuste tweet van Van Houwelingen is inmiddels verwijderd.

'Façade van de werkelijkheid'

Kuipers en Van Gennip zetten vorige week zelf een foto online waarop zij een vlag hijsen met de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties op het gebouw dat hun ministeries delen. In zijn tweet zette Van Houwelingen daarnaast een foto waarin dat doek is vervangen door een nazivlag. "De façade en de werkelijkheid", was de begeleidende tekst.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.