Terug

Volg Hart van Nederland

Koperdieven vallen afvalcontainer in als politie ze uitschakelt met taser

Koperdieven vallen afvalcontainer in als politie ze uitschakelt met taser

112

31 jan 2023, 11:14

Koperdieven dachten in de nacht van maandag op dinsdag de politie slim af te zijn. Maar helaas: ze maakten wel erg veel geluid toen ze probeerden om koper uit een container in Eindhoven te stelen.

De politie Eindhoven laat via Facebook weten dat ze een melding kregen van een oplettende beveiliger. Hij had op het afvalsorteerterrein gestommel gehoord vanuit de kopercontainer. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het terrein "een groot doolhof" te zijn.

Terug de container in

Maar dat bleek geen probleem te zijn, want de dieven waren volgens de politie zo luidruchtig, dat agenten ze zo te pakken hadden. Met de zaklampen slopen de agenten richting de container.

Vervolgens kon de politie twee van de drie verdachten taseren. "Ze vielen zo weer terug de container in." De derde verdachte wist te ontkomen. Met een politiehelikopter is naar hem gezocht, maar helaas zonder resultaat.

In de armen van de politie

Ineens rende hij voor een agent langs. Daarop startte de politie de achtervolging. "De verdachte trok een behoorlijke sprint in de armen van de collega's." Daarna wist de politie hem in de boeien te slaan.

De drie mannen, één uit Rotterdam van 37 jaar en twee uit Tilburg van 25 en 38 jaar, zijn naar het bureau gebracht en daar ingesloten voor de rest van de nacht. De auto waarmee de mannen gekomen waren, is in beslag genomen voor onderzoek.

Beeld: Politie Eindhoven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.