Terug

Volg Hart van Nederland

Kinderlokker uit Waddinxveen betuigt spijt aan 28 slachtoffers: 'Dwang dat ik het moest doen'

112

8 juni 2022, 11:41

In de rechtbank in Den Haag is woensdag de rechtszaak begonnen tegen de 51-jarige Marco de W. uit Waddinxveen, een kinderlokker die tientallen slachtoffers heeft gemaakt. Aan het begin van het proces betuigde de man spijt: "Ik vind het vreselijk."

Marco de W. sloeg tussen december 2019 tot begin oktober 2021 toe in Waddinxveen en de omliggende plaatsen Gouda, Gouderak en Zuidplas. De kinderlokker maakte 28 slachtoffers. Het ging om zowel jongens als meisjes van tussen de 6 en 12 jaar oud. De man heeft alle gevallen van ontucht en schennispleging bekend.

'Tikjes op geslachtsdelen

Zijn eerste slachtoffers maakte Marco de W. bij een honkbalveld in Gouda. Hij vroeg aan twee meisjes van 7 en 9 jaar op boze, dwingende toon wat ze deden en of ze wel toestemming hadden van hun ouders. Vervolgens dreigde hij de politie te bellen als ze niet hun broek zouden laten zakken. De kinderlokker gaf vervolgens 'tikjes' op hun geslachtsdelen.

Een half jaar later belaagde hij in Gouda twee zusjes van 12 jaar aan wie hij zijn geslachtsdeel liet zien. Enkele dagen lter betrad hij een hut in de Zuid-Hollandse plaats waar op dat moment drie kinderen aan het spelen waren. De man deed zich voor als boswachter en dwong een jongetje aan zijn plasser te zitten, hoewel het kind aangaf dat dit pijn deed.

In de anderhalf jaar daarna maakte Marco de W. nog talloze andere jonge slachtoffers. In een geval deed de man of hij een wapen bij zich had, zo is te horen op een geluidsopname die een meisje stiekem heeft gemaakt. De Waddinxvener werd vorig jaar opgepakt, nadat bij een aanranding in Gouderak het kenteken van zijn witte busje op camerabeelden te zien was.

'Mijn fantasie ging los'

"Mijn fantasie ging los", verklaarde de kinderlokker zijn handelen woensdag in de rechtszaal. "Ik vind het vreselijk. Het was een soort dwang dat ik het moest doen." Bij een eerdere voorbereidende zitting zei de advocaat van Marco de W. dat de man "liever gisteren dan vandaag" met een behandeling wil beginnen.

Bij het strafproces zijn veel ouders van de slachtoffertjes aanwezig. Enkele van hen zullen later nog slachtofferverklaringen afleggen in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt waarschijnlijk woensdagmiddag de strafeis bekend tegen de kinderlokker. Het is onbekend wanneer de rechtbank uitspraak doet in de zaak.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.