Terug

Volg Hart van Nederland

Justitie eist 200 uur taakstraf en maand voorwaardelijke celstraf tegen Glennis Grace

112

26 okt 2022, 16:34

Justitie heeft woensdag 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen Glennis Grace voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat 12 februari van dit jaar losbarstte in de Jumbo-vestiging aan de Westerstraat in Amsterdam. De advocaten van de zangeres pleiten voor vrijspraak.

De 44-jarige zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar haar 15-jarige zoon, Thony, eerder die avond zou zijn aangesproken op het gebruiken van een e-sigaret. Tijdens de rechtszaak werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden uit de winkel. Hierop was te zien dat supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen.

Klappen, schoppen en duwen

Glenda Batta, zoals Glennis Grace in het echt heet, stond woensdag samen met vier andere verdachten voor de rechter. De zangeres zou als eerste een duw in het gezicht van de medewerker hebben gegeven, ook gaf ze hem een knietje. Volgens het Openbaar Ministerie was het de bedoeling van de groep verdachten om het personeel in te sluiten. "Dit handelen kan echt niet anders worden omschreven dan het overnemen van de Jumbo om daar de dienst uit te maken"

De officier eiste ook tegen Dion K., de ex-vriend van Glennis, een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Tegen Jonathan L., de 20-jarige neef van Thony, is een werkstraf van 200 uur geëist. Reginald K. (51), die als vader van Thony's vriend meeging naar de supermarkt, hoorde een strafeis van 150 uur werkstraf. De 21-jarige Mohammed K. hoorde justitie een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden tegen zich eisen. Hierin is meegenomen dat hij nog in zijn proeftijd zat.

De 15-jarige zoon van Glennis Grace staat donderdag samen met een vriend voor de kinderrechter. Hij zou met een winkelmandje hebben gegooid en hij sloeg een medewerker voordat hij uit de supermarkt werd verwijderd.

Excuses

Glennis Grace heeft woensdagmiddag in de rechtbank haar excuses aangeboden aan de medewerkers van het Amsterdamse Jumbo-filiaal. "Ik wil mijn excuses aanbieden en jullie aankijken. Sorry voor hetgeen wat jullie is aangedaan", zei Grace, terwijl ze de mannen in hun ogen aankeek. Een van hen liep onder meer een hersenschudding en een zwelling op het achterhoofd op, de ander een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip.

Dit gesprek en andere opvallende televisiefragmenten worden iedere dag besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Beluister de laatste aflevering hier:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.