Terug

Volg Hart van Nederland

Voor altijd achter slot en grendel: Joran van der Sloot verwacht geen vrijlating meer

Voor altijd achter slot en grendel: Joran van der Sloot verwacht geen vrijlating meer

112

5 aug 2023, 11:15

Of we Joran van der Sloot ooit nog op vrije voeten gaan zien is een vraag die mogelijk nooit wordt beantwoord. Begin augustus heeft justitie in de Amerikaanse staat Alabama geprobeerd een deal te sluiten met Van der Sloot om zijn straf te verminderen. Maar dit is niet mogelijk zonder een volledige bekentenis.

Van der Sloot is in juni uitgeleverd aan de Verenigde Staten en zit nu achter de tralies in de Amerikaanse staat Alabama. De zaak waar namens die staat een deal over gesloten zou kunnen worden gaat over wat er met Natalee Holloway is gebeurd in 2005. Ook gaat het over het afpersen van haar familie in 2010.

Natalee Holloway

De Amerikaanse Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met vrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot, die hoofdverdachte was in haar verdwijningszaak. Zijn betrokkenheid is nooit bewezen.

In een kort gesprek met De Telegraaf vertelt Joran van der Sloot dat hij vindt dat zijn toekomst er somber uitziet. Hij zegt zich er zelfs bij neergelegd te hebben. "Eerlijk gezegd verwacht ik dat ik nooit meer vrijkom", aldus Van der Sloot. "Ik heb het allemaal aan mezelf te wijten".

Niet verdacht van moord

Van der Sloot wordt nu formeel niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, maar wel van afpersing en fraude. Hij zou geprobeerd hebben om haar familie naar haar lichaam te leiden in ruil voor 25.000 dollar, maar het stoffelijk overschot werd nooit gevonden. Holloway is in 2012 door een Amerikaanse rechter dood verklaard.

In 2021 heeft Joran van der Sloot vanuit de gevangenis in Peru gesproken met een journalist daar. Op beelden is hij te zien bij zijn cel:

Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'
0:54
Uniek kijkje in cel Joran van der Sloot in 'hel op aarde'

Tien jaar geleden werd Van der Sloot wel veroordeeld voor de dood van de 21-jarige Flores. Hij kreeg 28 jaar gevangenisstraf, en zal na terugkeer uit de Verenigde Staten het restant van die straf moeten uitzitten in Peru.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.