Terug

Volg Hart van Nederland

Jongens slaan Dicky (84) uit het niets op straat neer: 'Dit is absurd'

Jongens slaan Dicky (84) uit het niets op straat neer: 'Dit is absurd'

112

5 feb 2023, 14:43

De familie van de mishandelde Dicky Bos uit Assen looft 500 euro uit voor de tip die leidt naar de daders. Afgelopen woensdag werd de vrouw op straat toegetakeld toen ze haar afvalcontainer buitenzette. "Als dit zo moet, hoeft het voor mij niet meer", zei Dicky tegen haar schoondochter Jessica van der Werff.

Jessica vertelt aan Hart van Nederland wat er die avond is gebeurd. Haar schoonmoeder zette woensdagavond nietsvermoedend haar vuilnisbak op de parkeerplaats bij haar huis, als twee jonge jongens achter een auto vandaan springen en haar een enorme klap in haar gezicht geven.

Door de kracht valt ze op de grond, waar al snel een grote plas bloed ontstaat. "Ze wist zelf op te staan en is wankelend en duizelend naar huis gegaan", zegt Jessica. Gelukkig weet Dicky daar al snel hulp in te schakelen en wordt ze opgevangen door de politie en ambulance. Haar gezicht blijkt open te liggen en moet gehecht worden. Door de val kneust ze ook haar hand.

Bang

Dicky is compleet ontdaan door de gebeurtenis, vertelt Jessica: "Ze is bang, ze durft niet naar buiten en ze kan niet eten. In wat voor wereld leven we? Dit is absurd." Ook Jessica is gigantisch geschrokken: "Ik vind het verschrikkelijk natuurlijk. Dat is het ergste wat je kunt doen: een oude vrouw slaan. Voor hetzelfde geld had ze een doodsklap gehad."

Er is aangifte gedaan bij de politie van het voorval. Volgens de politie hebben de verdachten een lichte huidskleur, zijn ze tussen de 16 en 18 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang. Een van de jongens had een spijkerbroek aan met scheuren op de knie en had een groen vest of jack aan. De politie is vanwege de laffe daad hard op zoek naar getuigen. Ook wordt er momenteel nog buurtonderzoek verricht.

Voor de gouden tip wordt 500 euro uitgeloofd. Jessica heeft een bericht gedeeld op Facebook, dat massaal wordt gedeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.