Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (17) aangehouden voor vernielingen COC-pand Eindhoven

112

24 mei 2023, 20:14

De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ongeregeldheden rond het pand van COC Eindhoven, begin april. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling.

Naast het verwijderen van de regenboogvlag werd er ook een groep jongeren uitgescholden in het COC-pand in Eindhoven, een ontmoetingsplek voor de lhbti+-gemeenschap en werd een vrijwilliger geslagen.

Mishandeling

Diezelfde nacht werden medewerkers van een Groningse dragshowbar en lhbti+-café mishandeld en tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Spakenburg van 4 april, en bij andere recente voetbalwedstrijden, werden homofobe uitspraken gedaan zonder dat werd ingegrepen.

Het COC Eindhoven wil dat geweld tegen de gemeenschap prioriteit krijgt in het volgende kabinet:

COC over mishandeling Frédérique: 'Geweld tegen lhbtiq'ers legt pijnpunt in samenleving bloot'
0:50
COC over mishandeling Frédérique: 'Geweld tegen lhbtiq'ers legt pijnpunt in samenleving bloot'

De aangehouden jongen mag de beslissing van de officier van justitie in vrijheid afwachten. De politie zegt ook nog een tweede verdachte te hebben aangehouden vanwege het vernielen van de regenboogvlag. Het onderzoek naar de gebeurtenissen bij het COC-pand is nog bezig.

Door heel Nederland werd 15 april de regenboogvlag uitgehangen als reactie op de geweldsincidenten tegen de lhbti+-gemeenschap.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.