Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (14) overleden na steekpartij bij school in Hoorn

112

30 okt 2022, 17:24

De 14-jarige jongen die woensdagmiddag ernstig gewond raakte bij een steekpartij bij een school in Hoorn, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer werd woensdagmiddag vlak bij zijn school aan de Bouwsteen neergestoken. Korte tijd later werd een 16-jarige verdachte opgepakt. Vrijdag besloot de rechter-commissaris dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

'Ongekend zware klap'

De 16-jarige jongen is geen leerling van de school waar de steekpartij plaatsvond. "Dit steekincident heeft niks met de school te maken", aldus de woordvoerder van de school eerder deze week. Leerlingen en personeel van de school kwamen donderdag bij elkaar om de steekpartij met elkaar te bespreken, waarbij ook ruimte was voor slachtofferhulp.

De school laat zondag weten dat de dood van de leerling "een ongekend zware klap" is voor de familie van de jongen, zijn medeleerlingen en de medewerkers van Oscar Romero. "Een zwarte dag voor het onderwijs in Hoorn. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden, klasgenoten en iedereen die hem moet missen", laat onder anderen rector Wessel van de Hoef weten.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Op sociale media circuleren beelden van het steekincident. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.