Terug

Volg Hart van Nederland

John S. stuurde doodsbedreiging naar ex-vriendin twee dagen voor zorgboerderijdrama

John S. stuurde doodsbedreiging naar ex-vriendin twee dagen voor zorgboerderijdrama

112

8 juli 2022, 20:38

John S., verdacht van het doodschieten van twee mensen op een zorgboerderij in Alblasserdam en van een man in Vlissingen, heeft voorafgaand aan dat geweld een ex-vriendin bedreigd. Op 3 mei stuurde hij haar via WhatsApp een foto met een vuurwapen en een briefje waarop hij haar opdroeg naar een bepaalde plek te komen.

De vrouw had in 2017 een relatie met de verdachte toen ze beiden cliënt bij de zorgboerderij waren. Nadat ze de verontrustende berichtjes ontving, lichtte ze de politie in. Aanvankelijk werd gedacht dat het bericht van iemand anders afkomstig was. Er werd daarom geen actie ondernomen.

Foto van bebloed slachtoffer

Op 4 mei zou de uit Oud-Alblas afkomstige S. een 60-jarige schoenmaker in Vlissingen hebben doodgeschoten. Op die dag kreeg de vrouw een foto toegestuurd van het bebloede, vastgebonden lichaam van dit slachtoffer. Op het lichaam lag een briefje met de datum 4 mei, de naam van de vrouw en de toevoeging "Fuck You".

Pas toen zij bij de politie camerabeelden zag en John S. herkenbaar door het beeld zag lopen, "is de jacht op hem begonnen", aldus de officier. Het gaat om beelden uit Vlissingen. "Helaas is dat pas gelukt nadat hij op de zorgboerderij in het rond had geschoten", vertelt de persofficier aan Hart van Nederland. Hoe het nu met de vrouw gaat, is onbekend. "Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zich er zeer ongemakkelijk en zeer bedreigd onder voelt."

S. verscheen vrijdag op uitdrukkelijk advies van zijn advocaat niet op de zitting. De rechtszaal zat vol met nabestaanden van de dodelijke slachtoffers en andere rechtstreeks betrokkenen. De volgende zitting is naar verwachting op 28 september. De rechtbank hoopt de zaak voor het eind van het jaar inhoudelijk te behandelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.