Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen reageert op ophef over 'kaarsmisbruik' van vrouw

Johan Derksen reageert op ophef over 'kaarsmisbruik' van vrouw

112

27 apr 2022, 15:43

Johan Derksen is niet van plan om zijn excuses aan te bieden voor de uitspraken die hij heeft gedaan in Vandaag Inside. De tv-persoonlijkheid vertelde dinsdagavond in de talkshow dat hij in zijn jeugd een kaars heeft ingebracht bij een bewusteloze vrouw.

"Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan", laat Derksen woensdagmiddag weten aan het AD. "Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", verklaart hij zijn (strafbare) gedrag.

Derksen bekende in Vandaag Inside dat hij in een ver verleden en na een met drank overgoten stapavondje een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars heeft gepenetreerd en daarna is vertrokken. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei de analist erover. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen."

Gelach in de studio

In de studio werd smakelijk gelachen om het verhaal van Derksen, onder andere door René van der Gijp en cabaretier Steven Brunswijk, die ook aan tafel zat. Talpa Network, het moederbedrijf van tv-zender SBS6, laat woensdag in een reactie weten "erg geschrokken" te zijn van de uitspraken van Derksen en met hem in gesprek te willen gaan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.