Terug

Volg Hart van Nederland

Invalide bejaarde vrouw al haar geld kwijt door smoes van 'bankmedewerker'

Invalide bejaarde vrouw al haar geld kwijt door smoes van 'bankmedewerker'

112

4 aug 2022, 12:16

Een zwaar invalide oudere vrouw is woensdagochtend met een smoes al haar geld afhandig gemaakt in Winterswijk. Wijkagent Willem Saris roept mensen op te helpen om "dit trieste misdrijf" op te lossen.

De vrouw, die aan de Acacialaan woont, kreeg woensdag een persoon aan de deur die zich voordeed als bankmedewerker. Hij zei dat hij haar bankpas kwam ophalen. Nadat de vrouw in deze babbeltruc was getrapt en haar pas meegaf, is haar rekening geplunderd.

Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844.

Waarschuwing

Bij een babbeltruc proberen criminelen op 'slinkse wijze' hun slachtoffers geld afhandig te maken, waarschuwt KBO-PCOB. "Hierbij maken ze gebruik van een uitgebreide trucendoos vol smoezen. Soms met wat vooronderzoek, zo blijkt uit een reactie van een babbeltrucslachtoffer: 'Geld geleend aan een aardig echtpaar. Ze zeiden dat ze uit mijn geboortestreek kwamen en wisten veel details over mij. Achteraf bleek dat ze die informatie uit het kerkblad hadden gehaald.'"

In onderstaande reportage, eerder uitgezonden bij Hart van Nederland, doet Guilhermina haar verhaal. Zij werd ten onrechte beschuldigd van babbeltrucs en wilde haar onschuld bewijzen.

Guilhermina (65) onterecht afgeschilderd als pinfraudeur
1:31
Guilhermina (65) onterecht afgeschilderd als pinfraudeur

Foto ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.