Terug

Volg Hart van Nederland

In hoger beroep cel en jeugd-tbs geëist voor doden Megan (15)

112

20 apr 2022, 16:32

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist tegen een 18-jarige jongen die wordt verdacht van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda.

Megan was het ex-vriendinnetje en een klasgenoot van de verdachte. Het meisje werd op 19 augustus 2019 met vele messteken van het leven beroofd in het huis van haar moeder, op de eerste schooldag na de vakantie. Zij overleed ter plaatse.

De toen 16-jarige jongen werd dezelfde dag aangehouden en zit sindsdien vast. De rechtbank in Breda veroordeelde hem in januari 2021 tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, gelijk aan de strafeis van het OM. Twee jaar is de maximale celstraf voor jeugdigen.

Zelfverdediging

De verdachte zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld en ging in hoger beroep. De zaak werd woensdag achter gesloten deuren behandeld in Den Bosch. Het hof doet op 18 mei uitspraak.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.