Terug

Volg Hart van Nederland

Hulpdiensten rukken uit voor verontrustende geur uit kattenbak

112

6 mrt 2023, 20:43

Meerdere hulpdiensten in Groningen zijn maandagmiddag afgekomen op een verontrustende melding. Er zou een vreemde geur hangen, waardoor het even leek alsof een chemische stof was vrijgekomen. Maar dat bleek toch anders.

Een specialist van de brandweer in gevaarlijke stoffen kwam direct op de melding af. De straat werd compleet afgezet en meerdere mensen moesten uit voorzorg hun huis verlaten.

Op beelden is te zien dat de omgeving ruim werd afgezet:

Hulpdiensten rukken uit voor verontrustende geur uit kattenbak
0:30
Hulpdiensten rukken uit voor verontrustende geur uit kattenbak

Kattenbak

Er werden diverse metingen verricht en de brandweer is met ademluchtbescherming de woning ingegaan. Wat bleek? Een bewoner was onwel geworden bij het vullen van de kattenbak met kattenbakvulling.

Van een chemische reactie was uiteindelijk geen sprake, laat de brandweer aan Hart van Nederland weten. De brandweer heeft het spul voor de kattenbak weggehaald, en daarna mocht iedereen weer naar huis.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.