Terug

Volg Hart van Nederland

Horecabaas spreekt over gewapende overval in vol restaurant: trots op onze gasten

112

11 feb 2023, 14:14

Het is het gesprek van de dag in Best: de overval op een restaurant en de vaste gasten die de dader daarna in de kraag vatten. Restauranteigenaar Koen Hoeben is erg trots.

Het is vrijdagavond gezellig druk in het restaurant, dat door Hoeben "een fijne woonkamer voor gasten" wordt genoemd. Iedere week krijgt hij dezelfde mensen over de vloer, die daar met elkaar borrelen. Ze zitten er ook nog als de overvaller net voor middennacht binnenkomt, dreigt met wapens en geld eist.

De groep komt twijfelt geen moment en komt in actie. Ze proberen de overvaller te overrompelen, weten de wapens uit zijn hand te pakken en houden hem vast tot de politie er is en de overvaller kan worden aangehouden. Het blijkt om een 38-jarige Bestenaar te gaan.

Slachtofferhulp voor omstanders

"Vrijdag is de slechtste dag die je kan uitkiezen om ons te overvallen, dan zitten we vol met vaste klanten", zegt Hoeben tegen Hart van Nederland. "Het personeel heeft goed gehandeld en ik ben mijn vaste gasten erg dankbaar."

Niemand raakt gewond, maar de psychische impact is groot. "Veel mensen hebben het zien gebeuren. Omdat zoiets uiteraard veel indruk maakt, is voor hen slachtofferhulp ingeschakeld", belooft de politie, die verder onderzoek doet, bijvoorbeeld naar of de man deze week nog een andere overval heeft gepleegd op een cafetaria. Omdat de werkwijze en het signalement van de dader overeen komen, denkt de recherche dat het mogelijk dezelfde man is die daar geld uit de kassa buit maakte.

Inmiddels zijn de pistolen, die op vuurwapens lijken, onderzocht. Het blijkt dat de overvaller dreigde met een luchtpistool en een alarmpistool. "Met name het alarmpistool is niet van echt te onderscheiden. De nepwapens worden na het onderzoek vernietigd", zegt de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.