Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden mensen herdenken omgekomen jongeren uit Havelte

Honderden mensen herdenken omgekomen jongeren uit Havelte

112

20 apr 2022, 22:14

Op de Osseweidenweg in Havelte zijn woensdagavond de slachtoffers herdacht van het dodelijke ongeval van afgelopen zondag. Een 21-jarige man en een 16-jarig meisje kwamen daarbij om het leven. Zo'n tweehonderd mensen kwamen samen op de plek van het ongeluk. Ook burgemeester Rikus Jager was bij de herdenking aanwezig.

Het noodslot sloeg afgelopen in alle vroegte toe als een groep van vijf jongeren na een feestje in de auto naar huis rijden. De auto raakte rond vijf uur door nog onbekende oorzaak van de weg, knalde tegen een boom en kwam in een sloot tot stilstand. Twee inzittenden, een 21-jarige man uit Dwingeloo en een 16-jarig meisje uit Koekange, overleden ter plekke. De andere inzittenden, twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Dwingeloo raakten zwaargewond. Het vijfde slachtoffer, een 16-jarig meisje uit Ruinerwold raakte lichtgewond.

Bloemen, kaartjes en kaarsjes

Het ongeluk leidde tot geschokte reacties bij vrienden en voorbijgangers. Veel familie en vrienden hebben in de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan de plek van het ongeluk. Bij de boom waar de auto tegenaan is gereden zijn bloemen, kaartjes en kaarsjes gelegd. De gemeente heeft woensdagavond op verzoek van de organisatie van de herdenkingsbijeenkomst de weg afgesloten voor verkeer.

Burgemeester Rikus Jager was ook bij de herdenkingsbijeenkomst aanwezig om de aanwezigen een hart onder de riem te steken. Er werden geen toespraken gehouden.

Bekijk de herdenking hieronder:

Honderden mensen herdenken omgekomen jongeren uit Havelte
0:30
Honderden mensen herdenken omgekomen jongeren uit Havelte

Beeld: Persbureau Meter

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.