Terug

Volg Hart van Nederland

Hond omgekomen bij explosie en brand in woning Weiteveen

Hond omgekomen bij explosie en brand in woning Weiteveen

112

18 apr 2022, 21:34

In het Drentse Weiteveen, vlak bij de Duitse grens, is maandagavond een explosie geweest in een woning. Daarop brak er brand uit in het huis. Er raakten geen mensen gewond, maar een hond overleefde de vlammenzee niet. Het vuur is inmiddels gedoofd.

De melding van het incident in een twee-onder-een-kapwoning aan de Zonnedauw kwam rond 20.00 uur binnen. Toen de brandweer aankwam was het vuur door een tekort aan zuurstof al gedoofd. Wel stond het huis nog vol rook. De bewoners bleken niet thuis op het moment van de explosie, maar hun hond wel. De viervoeter heeft het niet gered.

De brandweer heeft de rook met behulp van een hogedrukventilator uit de woning geblazen. Hoe de explosie heeft kunnen gebeuren is onbekend. Ook is nog onduidelijk of de hond direct bij de ontploffing is gestorven of dat het dier is omgekomen in de daaropvolgende vuurzee. De politie is ter plaatse en doet nog onderzoek.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.