Terug

Volg Hart van Nederland

Jos B. gaat op de grond liggen tijdens hoger beroep in zaak-Nicky Verstappen

112

10 nov 2021, 11:19

Op de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak-Nicky Verstappen is verdachte Jos B. op de grond gaan liggen in de rechtszaal. Daarna barstte hij in tranen uit. "Het is mijn grootste fout geweest dat ik niets gedaan heb", zei hij tegen het hof.

Jos B. (59) werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar celstraf voor onder meer het ontvoeren en misbruiken van de destijds 11-jarige Nicky Verstappen in augustus 1998. Zijn DNA is op onder andere de onderbroek van Nicky gevonden, maar Jos B. blijft stellig ontkennen iets met de dood van de jongen te maken te hebben.

Jos B. gaat op grond liggen

Zowel de Jos B. als het Openbaar Ministerie (OM) gingen na de uitspraak in hoger beroep, dat nu in het gerechtshof in Den Bosch dient. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak zijn vijf dagen uitgetrokken. De rechters begonnen woensdag met het ondervragen van de verdachte, onder meer over het moment waarop die Nicky naar eigen zeggen vond.

Daarop ging Jos B. op de vloer van de rechtszaal liggen om uit te beelden in welke houding hij Nicky zou hebben aangetroffen. Daarna barstte hij in huilen uit. "Ik heb hem omgedraaid en gecontroleerd op hartslag", zei hij snikkend tegen de rechters. "Dan kom ik tot de conclusie dat hij dood is."

(Tekst gaat verder na tweet)

Weggefietst na 'vondst' Nicky

Eerder verklaarde Jos B. al dat hij na de 'vondst' van Nicky is weggefietst en dus het levenloze lichaam van de jongen achterliet op de Brunssummerheide. Naar eigen zeggen had hij dat nooit durven te melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft. Jos B. werd twintig jaar na Nicky's dood in augustus 2018 opgepakt in Spanje na een DNA-match.

Later op woensdag komen de nabestaanden van Nicky aan het woord tijdens de behandeling van het hoger beroep. Hart van Nederland-verslaggeefster Esther Monsma is bij de rechtszaak en volgt de zitting hier op de voet.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.