Terug

Volg Hart van Nederland

Henk-Jan hielp slachtoffer schietpartij Bunschoten: 'Het zijn flinke kogels geweest'

112

23 feb 2023, 23:30

Een dag na de schietpartij in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg doet de politie nog onderzoek in de straat waar het gebeurde. Buurtbewoners proberen hun leven weer op te pakken, maar ze zijn nog steeds onder de indruk van wat ze hebben gezien. "Je beseft je niet dat ineens in een rustige straat twaalf keer geschoten is."

Woensdag aan het einde van de middag wordt in de Veenestraat in Bunschoten-Spakenburg een 59-jarige man onder vuur genomen. Hij raakt gewond en wordt gelijk geholpen door buurtbewoners. Zo ook Henk-Jan, hij zat op de bank toen het gebeurde. "Ik zag een man in de bosjes liggen, dus ik ging even kijken", vertelt hij aan Hart van Nederland.

'Was wel echt schrikken'

Henk-Jan denkt eerst nog dat de man is aangereden, "maar in een keer zie je ook allemaal bloed aan de onderkant". Meerdere buurtbewoners verlenen eerste hulp en praten met het slachtoffer. Ook Henk-Jan wil helpen en rent naar huis om twee kussens te halen. "Een van die kussens is ook meegenomen, want die zat helemaal onder het bloed."

Het slachtoffer wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht en dan beseffen de bewoners pas wat er is gebeurd. "Het zijn ook flinke kogels geweest, want een ervan was door de werkbus van mijn overbuurman gegaan en ook door de voorruit via de achterkant. Dus het was ook niet niets waarmee hij schoot. Het slachtoffer heeft heel veel geluk gehad", zegt Henk-Jan. Hij noemt de schietpartij nog steeds onrealistisch "Er zijn twaalf schoten voor je huis gelost, zomaar op een random woensdagmiddag."

Buurtbewoners hebben tientallen vragen

Kort na de schietpartij wordt een man uit het Gelderse Nijkerk aangehouden als verdachte. In de woning van de man aan de Sperwerhof werd vervolgens een dode vrouw gevonden. Ook daar zijn buurtbewoners geschrokken. "Je verwacht het niet in deze straat", zegt een man die de verdachte kent. "Ik zag hem heel vaak met de hond lopen. Het was een hele aardige man, maakte altijd een praatje." De buurtbewoner omschrijft de verdachte als een "aparte" man. "Zag er wat indrukwekkend uit eigenlijk, hij had een paar tattoos en een kaal hoofd. Voor de rest normaal, eigenlijk."

Ook een andere buurman komt even kijken naar het politieonderzoek. "Mijn vrouw heeft samengewerkt met haar en zij hadden ook een hond. Je komt elkaar overal tegen met een hond, dus dan praat je wel eens. Nijkerk is een kleine gemeente." Gespeculeerd over wat er gebeurd is, wordt er volop, maar daar doet deze man niet aan mee. "Er zijn heel veel mensen die geschrokken zijn, maar wat tussen die vier muren is gebeurd weten we toch niet. Dus we kunnen wel allemaal verhalen gaan vertellen, maar laten we afwachten wat de politie naar buiten brengt."

De aangehouden verdachte zit vast. De politie roept getuigen op zich te melden.

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.