Terug

Volg Hart van Nederland

Heldendaad: vuilnisman (64) redt vrouw (22) uit te water geraakte auto

112

18 okt 2022, 18:40

Een 22-jarige vrouw uit het Noord-Hollandse Wervershoof kroop dinsdagochtend door het oog van de naald nadat ze met haar auto op de kop in een sloot belandde. De chauffeur van een vuilniswagen die op dat moment langs reed, bedacht zich geen moment en schoot de vrouw meteen te hulp.

"Ik kwam de bocht door rijden en zie de auto in het water liggen. Er kwam nog rook uit de uitlaat", vertelt de chauffeur, die anoniem wil blijven, dinsdag aan Hart van Nederland. "Er kwam nog een man op een racefiets aanrijden en een andere auto stopte ook." Het ongeluk gebeurde in Oostwoud, in de buurt van Medemblik.

Behoorlijk overstuur

Eenmaal bij de auto aangekomen, bleek meteen dat de portier van de auto niet openging. De vrouw keek hulpeloos toe terwijl de chauffeur aan de hendel trok. "Ze was niet in paniek volgens mij, maar natuurlijk wel behoorlijk overstuur. Omdat de deur niet openging, vroeg ik aan de andere automobilist die ook gestopt was snel een noodhamer te pakken. Daarmee kon ik het raam inslaan en daarna was ze er snel uit."

In bijna het hele land was het behoorlijk mistig dinsdagochtend, maar de precieze oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. "Het kan ook met de opgaande zon te maken hebben", oppert de vuilnisman. "Die was namelijk links te zien en de vrouw ging rechts het water in. Gelukkig was het niet zo diep."

Gehoorapparaat uit en plons

"Ik vind het belangrijk om te vertellen dat je dus wel iets kan doen in zo'n situatie", zegt de 64-jarige chauffeur. "Als elke seconde telt... ik heb er niet over nagedacht: ik heb me tot mijn onderbroek uitgekleed, trok mijn gehoorapparaat uit en plons, ik lag in het water."

De bescheiden chauffeur heeft in zijn 30-jarige loopbaan nog nooit eerder zoiets meegemaakt. "Ja, ik heb wel eens een schaap uit de sloot gehaald en stond wel eens bij een ongeluk. Maar zoiets als dit heb ik niet eerder beleefd." De politie laat weten dat zowel de bestuurster als de chauffeur ter plaatste zijn behandeld aan lichte verwondingen. "Indrukwekkend optreden van de Enkhuizenaar!", zegt ze over de vuilnisman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.